Slide background
Slide background
Slide background

KOKOREÇ NEDİR-NEREDEN GELİR

Kokoreç Yunan mutfağının bilinen en eski yemekleri arasındadır. Ortadokslar yüzyıllardan beri Paskalya günü mutlaka kokoreç yerler; Bir hafta boyunca kiliselerde uzun ayinler düzenlenir. Paskalya Cuması, eğlenceli ve zevk veren hiçbir şey yapılmaz. Cumartesi gece yarısı, papazlar Hz. İsa’nın dirilişini ilan ettikten sonra, havai fişek gösterileri olur. Pazar ise yeme içme ve eğlenme günü. Kokoreç ise Yunanlıların Paskalya Pazarı’nın özel yemeği. Yunanistan sahil kesimleri ile Türkiyede ege kıyıları gerek yemek kültürü olsun gerek bitki örtüsü olsun gerekse çalgısı olsun; birbirlerine çok benzerler geçmişteki daha sıcak vede resmi olmayan ziyaretler sonucu kokoreç Ege kıyılarına kadar ulaşmıştır . İzmir bu işte öncü olmasının ardından günümüzde ülkemizin belli başlı bir kaç ilinde ağırlıkta olması ile birlikte her 10 ilinin 6 sında bulunmaktadır. Her geçen gün kokoreç severlerin artmasıda biz BAKİ USTA olarakta işimizi; daha iyi daha temiz daha sağlıklı ve güler yüzlü ortamlarda yapmamızı gerektiren önemli faktörler arasındandır.

Tasarım Gökhan Oğuztimur Fotoğraf